17 november 2017

MORAIRA

Centraal aan de Costa Blanca ligt de sfeervolle badplaats Moraira. De oude vissersplaats is een populaire vakantiebestemming, met als belangrijkste reden de relaxte sfeer en de allure die de plaats uitstraalt. Moraira heeft haar charme kunnen behouden omdat extreme hoogbouw en grote appartementencomplexen hier ontbreken.

De jachthaven de jachtclub van Moraira, met 620 ligplaatsen, ligt direct naast het dorp. Er is een zeilschool, reparatiewerf, winkel, clubhuis en restaurant. Ook heeft Moraira een kleine vloot vissersboten die in dezelfde haven liggen en ’s nachts uitvaren om de plaatselijke restaurants te bevoorraden met grote dozen verse vis.

 

 

De toren van Moriara is gelegen op een kleine promenade tussen het dorp en het strand. Het is een herinnering aan de dagen dat de Costa Blanca regelmatig werd aangevallen door de piraten. Het Ampolla strand is één van Moraira’s 4 blauwe-vlagstranden. Zoals alle blauwe-vlagstranden van de Costa Blanca wordt het netjes schoongehouden en zijn er bars, restaurants en een Rode Kruis post.

Het strand is niet groot, maar wel heel erg gezellig en zomers is de sfeer zeer gemoedelijk, ook als het strand door meerdere mensen bezocht wordt. Het strand van El Portet is een populaire zomerbestemming voor families met kleine kinderen vanwege het rustige en ondiepe water. Beide stranden zijn zandstranden.